Beloved zakelijk portret

Zakelijk portret

Tijdje terug werd ik gebeld door Aernout. Aernout was doorgestuurd door zijn dtp-er voor het maken van goede zakelijke portretfoto’s.
Portretfoto’s die laten zien wie Aernout is.

En zo belde Aernout mij met de vraag of ik iets betekenen kon. Mijn hart maakt als snel een sprongetje wanneer ik de zin hoor ‘laten zien wie ik ben’. Dat is precies wat ik doe tijdens mijn Beloved fotoshoots. Geen opsmuk. Gewoon zijn wie je bent. Met alle voors en tegens.
Vertel me jouw verhaal. wat je doet, waar je goed in bent. Het pad dat je hebt bewandelt om te komen waar je nu bent. Vertel me over je passies en je dromen. De rest gaat vanzelf. We wandelen, we praten, ik stel vragen en maak foto’s.

En zo ging ik op een koude winterochtend met Aernout op pad. Een ding zei Aernout op voorhand. Ik heb een oogafwijking waardoor ik niet zo goed tegen daglicht kan en draag veelal een zonnebril. Uiteraard nam ik dit mee in mijn achterhoofd en was nieuwsgierig in hoeverre dit van invloed zou zijn op het maken van de foto’s.
Op de dag van de fotoshoot troffen we een koude, maar prachtig stralende dag. Hmmm, niet meest handig voor iemand die last heeft van daglicht dacht ik nog. Maar, het is wat het is. En er zijn altijd omstandigheden waar je mee te doen hebt.

Kortom, we gingen op pad.

We hadden afgesproken op de parkeerplaats bij Stayokay Rhijnauwen. Prachtige omgeving voor foto’s en ik kom daar dan ook met regelmaat. Aernout had naast het maken van zakelijke portretfoto’s nog een verzoek. Zijn vrouw en zoon kwamen mee, want dan konden we na de zakelijke serie ook een familieserie maken. Super leuk natuurlijk!
En zo trof ik dit lieve stel op de parkeerplaats. Ze waren gekomen met hun prachtige camperbusje en ik werd dan ook meteen ontvangen met een dampende mok koffie, heerlijk! En een fijn moment om even kennis te maken en af te tasten.

Maar na de kop koffie gingen we dan echt van start. Zijn vrouw en zoon achterlatend liepen we richting Stayokay. We praten over van alles en ik liet Aernout voornamelijk vertellen over zijn werk. Wat hem zover gebracht had en welke doelen er waren.
Ondertussen observeer ik mensen. Kijk hoe ze reageren, welke mimiek er is, wanneer er een oprechte lach tevoorschijn komt. En zo gingen we aan de slag.
Soms even een uitdaging voor Aernout met het daglicht en het niet dragen van een zonnebril voor de foto’s. Maar met geduld bereik je al een hoop. De tijd nemen, iemand op zijn gemak stellen. Het draagt allemaal bij aan het proces.

Beloved zakelijk portret
Beloved zakelijk portret

Nadat we de zakelijk foto’s gemaakt hadden liepen we terug naar het camperbusje waar we zijn vrouw en zoontje troffen. Wat een spontaniteit en gezelligheid. Vanaf het moment van koffiedrinken was er een wederzijdse klik. Ook met hun zoontje klikte het en al snel liep ik met hem vooruit om vast wat foto’s te maken. Hij kletste meteen voluit. heerlijk is dat. Leuk dat enthousiasme. Ook voor mij werkt dat stimulerend. Ik liet hem lekker even rennen, energie eruit gooien. Op mijn vraag of hij hoog kon springen kreeg ik deze reactie 😉

Kort daarna volgden wat foto’s met papa en mama. Heerlijke middag. We praatte over hun gedeelde interesses, wat ze mooi of leuk aan elkaar vonden, vakantieplannen etc.
Heerlijk ontspannen, genieten van en in het moment!

Beloved fotoshoot samen

Mooi dat twee verschillende fotoshoots zo samen konden komen. En, ik kan je vertellen dat ik dit een van de mooiste zakelijke portretten vond. Achter mij stond zijn zoon en ik vroeg hem te vertellen waarom hij trots was op papa…zie zijn gezicht! Dat is waarom een beloved fotoshoot zo puur werkt. No more words needed!

Nieuwsgierig naar wat Aernout te bieden heeft? Kijk dank op zijn website. 
Aan zijn nieuwe website wordt momenteel hard gewerkt heb ik vernomen. Maar alvast een kijkje nemen kan nooit kwaad!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *