Beloved zakelijke portretten op locatie in Zeist

Beloved zakelijke portretten op locatie bij Badaco in Zeist. Tijdje terug, nog voor de Coronacrisis, mocht ik zakelijke portretten maken voor het team van Badaco. Badaco is druk bezig met een nieuwe huisstijl en de website is daar een onderdeel van. Flair Design uit Wijk bij Duurstede neemt deze zorg uit handen en vroegen mij contact op te nemen met Badaco voor het maken van portretfoto’s. Dank je wel nogmaals ladies van Flair! Zo gezegd, zo gedaan!

Na een prettig telefonisch contact met Aart, een van de mede oprichters van Badaco, een afspraak ingepland voor een ochtend zakelijke portretten maken op locatie in Zeist.
Om het allemaal rustig te laten verlopen en ervoor te zorgen dat we niet met het hele team buiten staan te wachten tot de een klaar is, ga ik met ieder teamlid even naar buiten. Doelbewust! Het behoort tot mijn werkwijze als Beloved fotograaf en dient namelijk meerdere doelen

  1. Men voelt zich vaak ongemakkelijk wanneer collega’s staan te kijken wanneer zij zelf voor de lens staan. 1:1 werkt dus prettig voor mensen!
  2. Weg van de bedrijfslocatie zorgt ervoor dat men even niet bezig is met de kantoorwerkzaamheden.
  3. Buiten zijn geeft letterlijk ‘ruimte, waardoor de mensen voor mijn lens meer ‘openen, zichzelf zijn’
  4. De 1:1 tactiek werkt, omdat ik echt even tijd heb voor de persoon voor mijn lens. Ik kan persoons gericht vragen stellen en me compleet richten op degene voor mijn lens. De een stelt zichzelf snel open, de ander iets minder snel. De volgende geeft aan ‘ik plak niet op foto’s’ en weer een ander vind het vreselijk dat dit moet gebeuren…Kortom, voor alles is een oplossing en vanuit mijn jarenlange ervaring kan ik zeggen dat de meeste mensen het zelfs als ‘leuk’ hebben ervaren naderhand 😉
  5. Buiten fotograferen geeft variatie. Steeds weer een ander plekje zorgt voor een nieuwe omlijsting van het portret. Uiteraard let ik wel op eenheid binnen de serie, zodat het weer goed bruikbaar is voor bijvoorbeeld een website.
  6. En als laatste, niet het hele bedrijf hoeft uren plat te liggen, het werk draait gewoon door.

De bewuste dinsdagmorgen stap ik binnen bij Badaco. Direct voelt het als een warm bad. Een stralende Aart geeft mij vrolijk een hand en de rest van het team ontvangt mij net zo enthousiast. Dat voelt goed, dacht ik! Na een kop koffie en een babbeltje met Aart en collega’s ga ik van start met nog even een korte toelichting op mijn werkwijze als Beloved fotograaf.

‘Gegniffel en een zucht van opluchting volgt… Een van de teamleden geeft aan heel blij te zijn dat ik 1:1 naar buiten ga met ze. ‘Ik sta nooit zo goed op foto’s en wordt anders alleen maar zenuwachtig’. Een van de meeste gehoorde bezwaren in mijn carriere als fotograaf.

Eenmaal buiten zoeken we verschillende plekjes op en al wandelend praten we over werk, functie, uitdagingen, momenten van trots…maar ook prive komt aan bod. Vakanties, kinderen, partners…Er passeert van alles de revue.
Ontzettend leuk voor mij om een kijkje te krijgen in bedrijf, in een functie, maar vooral ook de persoon achter de functie! Waarom doe je wat je doet, wat maakt dat je met plezier naar je werk gaat, waar wordt je blij van? Dat is hoe het werkt tijdens een Beloved zakelijke portret fotoshoot.

Mensen vergeten bijna dat we hier zijn voor het maken van foto’s. En door ze te laten nadenken, vragen te stellen en te laten praten ontstaat er connectie tussen mij en de persoon voor mijn lens. Ik zie iemand en leg dat vast!

Wanneer ik dan deze recensie naderhand ontvang weet ik dat ik het goed heb gedaan. Heerlijk is dat! De kroon op mijn werk wat ik met zoveel toewijding en plezier doe.

” Een fotosessie kan dus leuk zijn!

Voor portretfoto’s voor onze nieuwe website bij Anneke uitgekomen. Voordat afspraak ingepland is ontstaat er bij collega’s al spanning. Hoe ziet de dag er uit, hoe loopt het…?Een voorstelling maken van de werkwijze van Anneke is haast onmogelijk, je moet het willen ervaren. Ontwapenend, met gevoel voor humor. Dat zie je op foto’s terug.Je raakt op je gemak en vergeet haast dat er een joekel van een lens op je gericht is. Kortom:
Wil je een leuke dag en professionele foto’s, Anneke is een absolute aanrader.

Badaco, Aart Baas”
Bron: Ondernemerinwijk.nl

Ben jij ook op zoek naar een fotograaf die jouw authenticiteit weergeeft? Geen ongemakkelijke fotoshoot, maar gewoonweg een leuk, interactief moment, waarbij ook nog eens mooie zakelijke portretfoto’s worden gemaakt?

Wacht dan niet langer met jezelf en/of bedrijf zichtbaar maken! Juist nu is online ondernemen niet meer weg te denken!

Groeten Anneke, Stijl*Fotografie
www.stijlfotografie.nl

Delen
Delen
Delen
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *