Logistiek Adviesbureau JNS

Op pad met Johan Spies.

Wat een leuke, gezellige en fijne man om mee op pad te gaan. Via zijn vrouw kwam Johan bij mij terecht voor het maken van portretfoto’s.

Aan de telefoon voelde het alsof we elkaar al jaren kennen. Fijn vind ik dat altijd. Dat maakt het op voorhand al leuk om met iemand op pad te gaan.

Nadat ik gehoord had wat de wensen van Johan waren m.b.t. het maken van de foto’s plande we een dag in.

Op een dinsdag reed ik naar Waddinxveen. Naar het bedrijf waar Johan werkzaam is als interimmanager Logistiek.

Prachtig bedrijf met mooie logistiek processen in de Foodbranche. Super interessant vind ik dat altijd. Een kijkje in zo’n bedrijf.

Op voorhand gaf Johan aan het niet zo heel prettig te vinden op de foto te gaan. Iets wat mij vaker medegedeeld wordt wanneer men een fotoshoot boekt 😉

Dat komt helemaal goed Johan, riep ik direct. Jij gaat mij lekker meenemen in het bedrijf en laten zien wat er gebeurt, wie er werken, wat ze doen, wat jouw aandeel is, met wie je samenwerkt etc etc.

En zo geschiedde. Wat mij direct opviel was het feit dat Johan ontzettend makkelijk in contact is. Niet alleen naar mij toe, maar juist ook op de werkvloer. Johan kent iedereen bij naam (je zou zeggen, dat is heel normaal. Vind ik ook, maar je moet ze de kost geven die niet weten wie er werken en wat mensen doen… Het zegt een hoop over iemand als je het mij vraagt!), weet waar mensen vandaan komen, wat ze doen en wat ze kunnen.

Met iedereen maakt hij even kort een praatje en vertelt mij ondertussen wat ze aan het doen zijn.

Ondertussen maak ik mijn foto’s. Dat voelt vaak al wat natuurlijker en prettiger aan voor mensen, dan wanneer ze ‘neergezet’ worden in een bepaalde setting en moeten lachen naar het vogeltje.

Doe lekker JOUW ding, dan doe ik mijn werk 😉 Jou in beeld brengen zoals je bent!

Johan zou een half jaar actief zijn in het bedrijf om de logistieke processen in kaart te brengen en advies uit te brengen hoe de dingen anders, beter, effectiever zouden kunnen.

Inmiddels tikt hij bijna de 1,5 jaar aan. Het geeft maar aan hoe nodig het is en wat een extern persoon als Johan te bieden heeft aan zo’n bedrijf.

Vaak wordt je bedrijfsblind na zoveel jaren. Hoe fijn is het dan dat iemand met verstand van deze logistieke processen jou advies uitbrengt over hoe het beter kan.

Een ander essentieel onderdeel is het plaatsen van mensen op de juiste werkplek! Dat kan alleen maar wanneer je je ook daadwerkelijk interesseert in de ander. Met regelmaat mensen bevraagt, laat meedenken, het gevoel geeft van waarde te zijn en ook meedenkt over hoe iemand nog beter op zijn werkplek tot zijn recht komt.

Mooi om te zien dat Johan dit van nature heel gemakkelijk doet. Naast de logistieke processen ook echt oog voor de mens heeft! Mensen op waarde schat en daartoe ook bereid is om concessies te doen, mensen verder op te laten, te helpen waar nodig!

Nadat we het gehele bedrijf doorlopen hadden sloten we af in de vergaderruimte. Ook hier zit Johan wekelijks met het managementteam om te bespreken wat de status is, waar ze naartoe willen, zijn we op koers etc.

Voor het maken van de fotoreportage plande we ‘zogenaamd’ overleg in. Voor mij een mooie kans om collega’s van Johan te vragen hoe ze hem zien, wat hij brengt binnen het bedrijf?

Veel lovende woorden volgden. Johan werd er bijna ongemakkelijk van. Hoe mooi om mensen puur te horen reageren op deze vraag. Dat doet wat met je als persoon. Maar daarnaast gaf het mij een mooi inzicht over de persoon Johan. Mijn gevoel werd nogmaals bevestigd. Johan wordt gezien als ‘een van hen’. Dat is knap! Hoe vaak hoor je niet dat ‘externen’ weggekeken worden binnen een bedrijf omdat ze zichzelf ‘boven’ de rest plaatsen.

Daar hoef je je bij Johan geen zorgen om te maken. Als je het mij vraagt zijn enkele passende woorden voor Johan: mensen-mens, oog voor detail, gevoel voor humor, oog voor procesverfijning, doelgericht.

Ben je op zoek naar een fijn persoon die jouw bedrijf komt doorlichten om de logistieke processen te optimaliseren? Dan ben je bij JNS aan het juiste adres!

Meer weten, kijk dan hier: JNS

Delen
Delen
Delen
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *