Fotoshoot samen

Ik weet het nog goed, mijn besluit om mijn baan op te zeggen en te gaan voor mijn passie, fotografie. Velen hoorde ik denken “Je gaat voor jezelf beginnen, als fotograaf, hoe dan?” 
Van senior accountmanager bij een intermediairsbureau voor vergader,-en trainingslocaties naar een eenmanszaak in de fotografie. Hoe, wat, waarom? 


Fotografie is een jarenlange passie/hobby. Als klein meisje was ik al druk met fotograferen en alle vakantiefoto’s werden handmatig ingeplakt. Na meerdere workshops gevolgd te hebben was het na jaren dan ook tijd om de echte vakopleiding te gaan doen. Net even wat meer achtergrond informatie krijgen, ervaringen horen van vakfotografen, opdrachten uitvoeren waardoor je ineens uit je comfortzone wordt gezet omdat je dingen moeten fotograferen waar je niets mee hebt, maar vooral ook omgeven zijn met collega studenten met eenzelfde passie. Tijdens mijn toenmalige job als accountmanager besloot ik 1 keer per 2 weken de schoolbanken in te gaan op zaterdag. Ontzettend leuke, leerzame tijd gehad en veel geleerd van andere vakfotografen. Vanaf dag 1 had ik mij ingeschreven bij de kvk als zelfstandige. Al doende leert men is mijn instelling en met doorzettingsvermogen en wilskracht bereik je veel. Zo gezegd zo gedaan (ook al werd ik soms gek aan gekeken wanneer ik vertelde al ingeschreven te staan bij de kvk en nog geen vakdiploma had).

 
Mijn achtergrond in de Horeca en als accountmanager (vakopleiding Horeca manager/ondernemer & Marketing management) heeft enorm veel bijgedragen in mijn ondernemerschap. Ondernemen doe je niet zomaar. 
Het lijkt allemaal zo simpel, maar velen hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken. 
Daarnaast ben ik vanaf dag 1 veel gaan netwerken. De sleutel voor het ondernemerschap! Zonder netwerk was ik nooit gekomen waar ik nu ben. En nog steeds mag ik aanvragen ontvangen vanuit het netwerk waarin ik vanaf dag 1 veel tijd en energie gestoken heb. 

Nu 10 jaar verder kan ik met trots zeggen dat ik enorme stappen heb gezet. Zowel in de fotografie als in het ondernemerschap ansich. Op persoonlijk vlak heb ik veel dingen(en nog) aangegrepen om daar te komen waar ik nu ben en dat heeft mij mede gebracht bij de Beloved fotografie. Tijdens mijn 1e zwangerschap werd ik door een ex-collega student geattendeerd op een opleiding tot Beloved fotograaf en dat was een enorm belangrijke move voor mij. Het bracht mij letterlijk dichter bij mijzelf en gaf mij mooie inzichten die ik weer kon toepassen in de fotografie. 
Toch ben ik nog niet waar ik wil zijn, maar stap voor stap komt mijn droom meer en meer in zicht. 

Ik ben mijn lieve vriend Sjoerd en mijn meiden ontzettend dankbaar voor hun steun en het begrip wanneer ik weer eens extra werken moet, er even niet bij kan zijn omdat het ondernemerschap andere dingen vraagt of wanneer ik echt even tijd voor mijzelf nodig heb om weer creatief te kunnen zijn. Ondernemer zijn is niet altijd even makkelijk, maar het is zo ontzettend leuk, je ontmoet onwijs veel mensen en de vrijheid die het brengt zou ik niet meer kunnen/willen missen. Iedere dag kan ik met mijn meiden ontbijten, breng ik ze zelf naar kdv/school, eten we gezamelijk aan tafel s’avonds, neem ik de tijd wanneer er geknutseld/spelletjes gedaan worden op school en kunnen vriendjes thuis komen spelen. Keerzijde is dat ik daardoor wel regelmatig in de avonduurtjes en het weekend actief ben…maar so what?! Mijn gezinsleven staat op nummer 1 en dat ik dat kan combineren met mijn grote liefde voor fotografie is zoveel waard. 

Kortom, op naar de volgende 10 jaar waarin ik hopelijk nog meer kan laten zien waar ik voor sta en waar mijn hart ligt. Ik dank bij deze ook al mijn vaste relaties voor hun vertrouwen en alle klanten die reeds in mij geinvesteerd hebben. Alles doe ik met volle overgave, toewijding en plezier en ik hoop jullie allemaal nog regelmatig voor mijn lens te zien.

Dank, dank, dank. 

Lieve groet, Anneke


Wie jarig is trakteert

Een van de dingen die ik zo ontzettend mooi vindt aan mijn vak is dat ik mensen letterlijk dichterbij elkaar kan brengen. Een fotosessie is niet even ‘ga maar staan en lachen naar het vogeltje om vervolgens op de knop te drukken’. Het is zoveel meer dan dat! Allereerst neem je jezelf mee als fotograaf. Je kunt nog zo’n fantastische fotograaf zijn, maar als je niet communiceert, geen sfeer kunt creëren waar mensen zich lekker voelen, dan wordt het een lastig verhaal. Jouw energie en uitstraling als fotograaf is enorm belangrijk. Als ik niet enthousiast ben, hoe kan ik de mensen voor mijn lens dan vragen dit te zijn? En wanneer ik niet mezelf ben, hoe kan diegene voor mij dat dan wel? Compositie, licht, het bedienen van de knoppen is in grote maten te leren, maar de omgang met de mensen voor jouw lens is iets wat in je moet zitten, maar waar je ook hard voor moet willen werken. En laat ik juist dat stuk nou zo ontzettend leuk vinden en omarmen. Mensen een belevenis geven tijdens de shoot, doordat ze echt even aandacht hebben voor elkaar en niet bezig zijn met de camera. Dat is het mooiste wat er is. Een ander jouw oprechte aandacht en tijd geven. Als ik daarin een klein stukje kan bijdragen en als resultaat oprechte emoties te zien krijg en mensen met een euforisch gevoel naar huis zie gaan, dan is mijn missie geslaagd! Mede daarom geef ik ook dit jaar weer 4 sessies cadeau! Ken jij of ben jij iemand die het na een zware periode echt verdiend om in het samenzijn van een geliefd persoon(partner, opa, broer, zus, vriend, etc) zo’n Beloved sessie te ervaren, dan kun je jezelf en/of een ander hier inschrijven en wie weet zie ik je snel voor mijn lens. 
1 antwoord
  1. Loes
    Loes zegt:

    Voor mijn lieve vriendin die vorig jaar een heel vervelend jaar achter de rug heeft. Leuk om haar te zien stralen met haar man en kinderen en natuurlijk haar lieve kleindochter

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *