Mooie levenslessen

Tijd geleden kregen onze meiden een formulier van school mee waarop ze mochten invullen wie hun held is en wat die held dan precies kan.

Sjors, onze oudste vulde in: mijn held is thuis, ze heet mama en ze kan heel goed kusjes geven, werken en sporten….

Mijn hart smolt. Dankbaar voor deze lieve woorden. Dat raakt me echt.

Tegelijkertijd zet het me aan het denken.

Zelf werk ik ook met het stellen van vragen en geven van opdrachtjes aan mensen tijdens mijn Beloved fotoshoots. Heerlijk werken. Het zorgt ervoor dat mensen tot elkaar komen, we niet bezig zijn ‘of we er goed uitzien op de foto’, voor geposeerde poses…het zorgt voor momenten waarin verbinding ontstaat. Waar mensen zichzelf laten zien en ik foto’s kan maken met pure emotie. Authenticiteit.

 

Een van mijn helden is Sjoerd, mijn partner. Als er iemand puur, oprecht geïnteresseerd en een enorme motivator is, dan is hij het.

Iemand die altijd achter me staat. Mij stimuleert om te gaan voor dat waar mijn hart van klopt!

Tegenwoordig ben je succesvol wanneer we in een groot huis wonen, met het liefst twee dikke auto’s op de stoep en 4x per jaar op vakantie kunnen. Tuurlijk fijn wanneer je succesvol bent in jouw werk, doet waar je hart van klopt en dan ook nog eens zulke mooie resultaten behaald waardoor dit mogelijk is.

Dan kun je er ook oprecht van genieten.

Sjoerd heeft mij geleerd dat succes zit in doen waar je van houdt. Dat werk niet als werk voelt wanneer je iedere opstaat en er zin in hebt. Dat je met plezier in de avonden en weekenden op stap gaat om jouw ‘werk’ uit te voeren omdat het leuk is.

Doordat ik voor mijzelf werk kan ik veel momenten beleven met mijn meiden. Iedere dag staan we rustig op, ontbijt ik met ze en breng ze zelf naar school. Mag leuke momenten meebeleven op school, we eten avonds met elkaar aan tafel en ik lig (bijna) iedere avond nog even de dag door te nemen met ze in bed en nog even knuffelen.

Dat zijn de momenten die ertoe doen en voor altijd in mijn geheugen gegrift staan en hopelijk ook in die van de meisjes. Als gezin ondernemen we ook veel met elkaar en papa is er iedere woensdag om ze op te vangen. Hoe fijn en waardevol dat dit kan.

Ook in tijden dat het ‘werk’ wat minder bracht, steunde Sjoerd mij om ervoor te blijven gaan. De Corona tijd liet bij mij ook zijn sporen na. Minder aanvragen, werk dat wegviel…Dat voelt niet fijn en maakt je als ondernemer soms onzeker. Komt het weer goed? Kan ik dat waar mijn hart blij van wordt wel blijven doen?

Dan is de steun van je partner zo belangrijk. Iemand die in jou gelooft en je op de momenten dat je denkt ‘ik kap er mee’, je weet te motiveren en je die spiegel voor houdt.

Mooi toch? Dankbaar voor dat en voor deze lieve partner en fantastische papa in mijn leven, Held!

Wie is jouw held?!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.