Zakelijk portret op locatie in Odijk

Beloved fotografie zakelijk portret met Madeleine van Via Madeleine-een passend afscheid

Madeleine en ik kende elkaar niet, maar via een wederzijds contact kwam zij bij mij terecht voor een Beloved fotografie Zakelijk Portret. Mijn werkwijze als Beloved fotografe sprak haar aan. Madeleine omschrijft zichzelf als persoonlijk, betrokken, wil graag voor iedereen een passend afscheid verzorgen. De woorden persoonlijk, betrokken, iemand in beeld brengen zoals hij/zij is, dat is wat haar aansprak in mijn fotografie.

En zo hadden wij ons eerste telefonische gesprek waarbij Madeleine vertelde over haar zelf, haar werkwijze, wensen en ideeën voor de fotografie. Erg leuk voor mij om samen te werken met ondernemers die net als ik vol passie zitten en werk doen wat hun echt gelukkig maakt! Dat in beeld mogen brengen is voor mij een feestje en geeft ontzettend veel energie. Heerlijk om samen te sparren en de ideeën daadwerkelijk vorm te geven.

Madeleine had een goed beeld van hoe zij de fotografie wilde insteken. Naast wat foto’s dat zij daadwerkelijk ‘on the job’ bezig was, hebben we ook passende portretfoto’s gemaakt. Dit alles op verschillende locaties met de bijbehorende, gewenste uitstraling.

De eerste sessie was aan huis bij Madeleine. In een woonkamer setting waar veel van haar gesprekken dan ook plaatsvinden wanneer een dierbare overleden is binnen een familie. Madeleine komt dan aan huis, drinkt koffie aan de keukentafel en bespreekt zo de laatste wensen door van de overledene. Met haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander hoe ze de mensen kan helpen en geen idee is te gek.

Mijn manier van fotograferen betekent geen poseren, maar uiteraard ontkom je er niet aan om de fotolocatie, in dit geval de woonkamer, gereed te maken voor de shoot. Overbodige spulletjes worden even aan de kant gezet en we bekijken waar het mooiste licht vandaan komt etc. Verse bloemen zorgen voor kleur en frisheid en ook het kleurenspel wat op iedere locatie anders is, kun je mooi inzetten tijdens de shoot.

Puur, echt, niet geforceerd

Zodra alles gereed staat starten we met de fotoshoot. Madeleine had een goede vriendin gevraagd om haar te helpen tijdens de sessie. Normaliter vraag ik ondernemers om alles zo echt mogelijk in beeld te brengen door gewoon ‘on the job’ met hun mee te lopen en foto’s te maken. Echter krijg je het niet! Maar in dit geval ligt dat wat gevoeliger en was haar vriendin figurant.

Toch heb ik hen gevraagd daadwerkelijk te spreken met elkaar alsof zij een uitvaart aan het organiseren waren. Madeleine hoorde haar wensen aan en besprak de mogelijkheden. Aan de keukentafel, maar ook in gemakkelijk zittende stoeltjes bij de open haard bekeken zij het boekje met mooie teksten voor de kaart.

De fotolocatie; heel belangrijk om passende plekjes te zoeken die bijdragen aan de juiste uitstraling!

Na de fotosessie binnen gingen we op weg naar de begraafplaats. Een plek die een groot onderdeel uitmaakt tijdens de uitvaart. Een ieder vult dit op zijn/haar eigen manier in, maar Madeleine kan met de nabestaande op pad gaan om een mooie plek te kiezen of te praten over de juiste keuze van de grafsteen, urn e.d.

Nadat we hier enkele beelden hadden gemaakt ging onze tour verder naar Rhijnauwen. Aan het water, De Kromme Rijn, vonden wij een geschikte plek en zelfs het zonnetje brak op dat moment door. Het water, de kronkelende weg die doorloopt tot in het oneindige, de mooie lucht en aan de andere zijde het groene weiland droegen allemaal bij en maakte het plaatje compleet!

Madeleine is nog maar net gestart als ondernemer en kreeg in ’t Groentje, ons lokale Wijkse blad, een halve pagina ter beschikking om te vertellen over haar onderneming. Dit betekende dat zijn met spoed beeldmateriaal nodig had.

Ook dat is bespreekbaar en alles kan geregeld worden. We hadden de fotoshoot op woensdag en donderdagmorgen had zij de eerste beelden tot haar beschikking. Kortom, spoedaanvragen, speciale wensen…alles is bespreekbaar en ik denk erg graag mee!

en je op zoek naar een uitvaartbegeleidster, denk dan eens aan VIA MADELEINE-EEN PASSEND AFSCHEID

Ben je zelf ondernemer en zou je graag eens van gedachten wisselen over hoe we jou en jouw bedrijf in beeld kunnen brengen?
Bel of mail mij gerust. Leuk elkaar te ontmoeten. Lieve groet Anneke, Stijl*Fotografie

Delen
Delen
Delen
Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *